FSM UZEM FSM-UZEM

UZAKTAN EĞİTİM

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FSMVÜ UZEM), üniversitemiz bünyesinde açılan e-öğrenme temelli dersler ile ön lisans, lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim programları kapsamında uzaktan yapılacak eğitimler için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütmek amacıyla 2013 yılında kuruldu. 2013-2014 akademik yılından itibaren Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi; 2016-2017 akademik yılı itibariyle de İngilizce dersleri, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlandı.

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 akademik yılı Bahar Döneminde başlayan tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesi süreci 2020-2021 akademik yılında da devam etmektedir. Bu çerçevede tüm derslerin online yürütülmesi için gerekli altyapı ve programlar UZEM tarafından akademisyenlerimizin hizmetine sunulmuş olup salgının etkin olmaya başladığı 2019-2020 Bahar döneminin 7. haftasından itibaren dersler sorunsuz bir şekilde canlı olarak haftalık programda belirtilen gün ve saatlerde işlenmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz kişi ve süre kısıtlaması olmaksızın bu derslere rahatlıkla girip aktif olarak derse katılım sağlamaktadırlar. Bununla birlikte UZEM tarafından geliştirilen Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ile derslerin tekrar erişime açılması, sınavlar, ödevler, mesaj, forum vb. süreçler de uzaktan eğitim yöntemi ile sürdürülmektedir.

Uzaktan eğitim yoluyla devam eden bu sürece dair tüm bilgilendirmeler de UZEM tarafından yapılmaktadır. Uzaktan eğitim sisteminin altyapısı ile birlikte UZEM web sayfası da yeni şartlara uygun hale getirilmiştir. Uzaktan eğitim sürecine dair tüm bilgiler, dokümanlar, LMS ve online platformlar ile ilgili tanıtım kılavuzları ve duyurular UZEM web sayfasına yüklenmiş ve erişime açılmıştır. Ayrıca sosyal medya hesaplarından, Otomasyon sisteminden de aktif olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Ülkemizin ve tüm dünyanın bu süreci en az hasarla bir an önce atlatması temennisiyle hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim süreci diliyorum.

Dr. Öğr. Üyesi İlhami DANIŞ

UZEM Müdürü