Uzaktan Eğitim Hakkında Önemli Bilgilendirme

30 Mart 2020 tarihi itibariyle 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi dersleri uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.

• Üniversitemiz bünyesinde derslerin %30’u senkron (eşzamanlı/online), %70’i ise asenkron (video kayıt) olarak işlenecektir.
  • Asenkron derslere dair ders videosu ve ders materyalleri doğrudan E-DERS sistemine yüklenecektir.
  • Online dersler, bahar yarıyılı ders programı çerçevesinde işlenecek olup, dersin başlama saati ve yöntemi (Google Meet veya Zoom) dersin öğretim üyesi tarafından mail veya Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ile sizlere bildirilecektir. Bu süreçte maillerinizi ve özellikle OBS’den yapılacak duyuruları kontrol etmenizde fayda olacaktır.
  • Online dersler için Google Meet ve Zoom uygulamaları kullanılacaktır.
  • Online işlenen derslerin video kayıtları ve ders dokümanları da E-DERS sistemine yüklenecektir.
  • E-DERS sistemi hafta içi öğrencilerin erişimine açılacaktır. Sistem üzerinden uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararlaştırılan tüm derslerinize erişebileceksiniz.
  • Uzaktan eğitim sistemiyle işlenemeyen uygulamalı derslerin telafisi yaz döneminde yapılacaktır.
  • Sınavlar ile ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.